Monday 23 March 2015

V iskanju Leonarda Di Capria

Pot naju je zanesla na sever Palawana, v El Nido, ki velja za najbolj turistično točko tega otoka. Včasih zaspana ribiška vasica doživlja turistični bum. To zelo hitro ugotoviš po številu različnih mednarodnih restavracij, trgovinah s spominki, picerijami s krušno pečjo in ko v piščančjem curry-ju dobiš  belo meso brez kosti. V bistvu včasih kar paše, sploh ker filipinska hrana ni ravno presežek. V njihovi kuhinji ne gre brez sladkorja in kisa (npr. testenine z zelenjavo in veliko sladkorja).

Na srečo brez sladkorja. Jupi!

In zakaj je El Nido tako znan? Če združiš kraški svet in tropsko morje, dobiš El Nido. Skalnati hribčki se kot gobice dvigajo iz morja in vzbujajo domišljijo z različnimi oblikami, v notranjosti pa sramežljivo skrivajo prelepe plaže, skrite lagune in podvodne jame.  Res prelepo. Prvi vtis je rahlo zavajajoč, ker misliš, da si se znašel na treningu borilnih veščin s palico, potem se zaveš, da so to samo azijski turisti s svojimi »selfie« palicami, ki tekmujejo koliko »selfijev«  lahko posnamejo v eni minuti. V glavnem, life is all about selfie!

 Gobica El Nida


 Skrita laguna


Filipinci tudi živijo za lepotne izbore. Izveva, da so na zadnjem svetovnem izboru miss sveta Filipini zasedli komaj 6. mesto, kar je bil nacionalni polom. In očitno sva na pravem mestu ob pravem času. Zvečer se namreč znajdeva na festivalu lepote. Najprej Miss El Nida, drugi dan Miss ladyboy-ev, ki so skoraj neprepoznavni v svoji moškosti in požanjejo še več navdušenja kot ostale misice.  Mislim, da bi se Slovenci lahko marsikaj naučili od Filipincev- strpnosti sigurno!

 Moški ali ženska???

Ženska ali moški???

In če se že cel čas sprašujete, kaj počne lepi Leo v  naslovu. Avtor knjige The Beach je namreč svojo idejo za knjigo baje dobil v El Nidu. Lea žal nisva našla, baje mu kopalke več ne dišijo na stara leta J.

Plaža Nacpan

In še za konec...

No comments: