Sunday 8 March 2015

Spet v akciji

Kako hitro ugotoviš kaj vse se ti lahko zgodi v enem vikendu samo na pot je treba. Ja, spet sva šla, letos na Filipine. Država, ki nama je ostala s seznama najine poti okrog sveta. Moram priznati, da se nisem pretirano pripravljal in študiral kje bova potovala, zato pa je Tina prečesala vse forume in naštudirala vse do potankosti.

Prvič sem se zavedel da gre zares v Kuala Lumpurju, ko sem zmazal svoj prvi spicy Padang food in opravil svojo prvo veliko potrebo. Rosno čelo zaradi kombinacije visoke temperature, vlage in čilija ni puščalo dvomov, dopust se je začel. 2 urna zamuda letala do najine končne destinacije nama je dala dodaten čas za razmislek o tem kako grozno mesto je Manila in kaj vse se nama bo zgodilo ob treh ponoči, ko prispeva. Ja saj veste na forumih vse piše… No na koncu sva rutinersko obvladala letališko taksi sceno in za 4 eure premagala 15 km poti do najinega hotela. Če je nočna Manila še dajala strašen vtis iz forumov pa sva danes ugotovila, da je to samo še eno velemesto, z vsem kar paše zraven- kaotičen promet, reveži na eni in bogataši na drugi strani. Pravzaprav je čisto simpatično mesto z lepim španskim mestnim jedrom in parkom. Ugotovila sva tudi, da Nairobi, Dar el Salam in Kampala skupaj ne premorejo toliko urbanizacije kot Manila. Če so španci dali mestu arhitekturo pa so ga američani obogatili s »food spam-om« v podobi vseh velikih verig hitre hrane. Midva še vedno prisegava na azijske okuse.





Da se želodec čim prej navadi na lokalno mikrofloro sva za kosilo zavila k simpatičnemu stricu in si pogumno naročila fried noodles with pork. Od pujsa sva prepoznala le koščke jetrc vse ostalo je bilo prepuščeno domišljiji… Seveda pa izkušnja ne bi bila popolna če ne bi sedela zraven odtočnega jaška, katerega vonjave so dopolnile bogastvo okusov.



Tinino seciranje forumov pa ima tudi eno dobro stvar, ni nama treba več z rukzaki švicat in iskat hotela. Sej veste treba je pogledat vsaj tri da se lahko odločiš J Tako sva pristala v za naju luksuznem hotelu Oasis z bazenom. Opa, to pa ni kar tako! No priznati moram, da z leti paše tudi malo luksuza.


Bodi za en vikend dovolj če bo inspiracija pa še kaj napiševa.

2 comments:

marjeta said...

Tooooo smo rabili!
Malo sveže literature! Odlično in čestitam za upgrade glede spanja. Srečno in zabavno še naprej...

Unknown said...

Zaradi takega branja je danes več šans, da študentje naredijo kolokvij iz okončin ;)