Tuesday 17 March 2009

Buenos Aires- Nueva York de America Sur

Ze prvi dan sva nasla slovenskega medveda- ocitno ne lomastijo samo do Pirenejev :)

Sediva v najbolj juznem mestu na svetu (Ushuaia) in zbirava vtise o Buenos Airesu- mestu tanga, velikih sniclov, nogometa in druzine Peron. Zdi se nama kot da sva se peljala z vlakom smrti, ki nama na zacetku ni prevec ugajal s vsakim novim dnem pa nama je vedno bolj zlezel pod kozo. Nic cudnega, glede na to da ima Slovenija petino prebivalcev Buenos Airesa (povedano po resnici- zacela sva z Benko spuro :)) Mesto ima dva obraza. Na eni strani podoba New Yorka s stolpnicami, bogatasi in fenomenalnimi shoping centri (Tina: zal imam do Indije prepoved nakupovanja, smrk) na drugi strani pa lacna usta, kartonaste skatle in zivljenje na ulici. Mesto je ustvarjeno za nocne ptice. Zivljenje se zacne po 11 uri in zakljuci nekje ob treh, stirih, petih zjutraj. Raj na zemlji- v sluzbo gres ob 10 h ali 11 h ali 12h... in sef te ne gleda postrani :) Pravi temperament pa se razvije sele ko pade noc s fuzbalom in milongami- vrtenjem ob ritmih tanga.

Tango pjevac

Strasten tango

Cementario

Profesionalni sprehajalec psov

Najbolj znana ulica La Boce- Caminito

Zdaj pa moska rubrika- tekma Boca Juniors: Argentinos Junior. Zmagali smo 3:0 (Una goleada de Boca). Tako kot prava fena sva se na tekmo odpravila v polni bojni opremi ze stiri ure pred zacetkom. Ker La Bomoboniera ne lezi v najbolj mondenem delu mesta je Tina s sabo vzela le 10 pesotov, mene pa skoraj prepricala da bova nazaj prisla samo v gatkah, brez fotoaparata in sljivo na oki. No moje hlace v maskirnih barvah so prestrasile se najbolj hudobne fene Boce in tudi Tina je prinesla nazaj vsa svoja oblacila. Sedela oziroma stala sva za golom, kjer imajo vstop samo najvecji feni in se pojejo navijaske himne. Za argentince je tekma ena sama veselica. Od prve do zadnje minute se poje in igra cela pleh muzika, vsak dribling domacih pa spremlja glasni OLEE!!! Goli pa taki da te kap. Podaja pred kazenski prostor, dribling, podaja skozi noge, dribling in golmanu med nogami- duh Maradone se vedno zivi. Sledi ekstaza navijacev Boce. Ole, ole ole!!!

No in se moj, rahlo drugacen komentar fuzbal tekme: Decki so bli kar lusni, dolge frizurce, med njimi sem zasledila 2 uvozena blondinca, zal pa nisem mogla dolocit ali sta modrooka ali ne :) Ocitno se je moje sokolovo oko ze malo postaralo. Mojo paso za oci je zmotilo neugledno obnasanje navijacev nasprotenga tima, ki nas je vsake toliko casa obdarilo z mastnimi ustnimi izlocki. Presnete pute so namrec imeli tribuno nad nami. Luka, zal te moram razocarati, da na tekmi pira ne strezejo- solo Coka, helados, hamburgesas y agua. Sicer so pa bili decki okoli naju itak ze prevec vroci....



Legenda La Boce

Sledila sva tudi vasim kulinaricnim napotkom in obiskala Costaniero norte- kjer sva prvic sprobala pravo argentinsko govedino- lomo. Jami, neverjtno dozivetje- spreobrne tudi vegetarjanca. Zdaj si ze dva dni razbijava glavo s cem futrajo te krave!


To je nekaj najinih vtisov, ki pa jih je precej tezko strniti v par stavkov. Zdaj pa na lov za pingvini, ledeniki in neukroceno naravo.

3 comments:

Unknown said...

To sicer Gasperju ne bo vsec. Kupljene stvari lahko po pošti tudi pošljeta domov, kjer vaju bodo čakali spomini po koncu potovanja.

marjeta said...

Kupljene stvari lahko posljeta tudi nama domov in se vaju bova z veseljem spominjala celo vajino potovanje in se naprej : ))
Pa rajs kakega pingvina kot snicl...

Gašper in Tina said...

Ne klicite hudica ker komaj zadrzujem Tino. Mislim da si bom omislil verige!!!