Friday 3 April 2015

Kako izbereva destinacijo?

A si med tistimi, ki se sprašuješ zakaj še potujeva?

Velikokrat dobiva vprašanje ali nisva videla že vsega?

Odgovor je na dlani: NE

Kdo bi se lahko naveličal takega kiča? (Otok Malapascua)

Če dobro premislim, se seznam kar daljša, je pa res, da sedaj destinacije izbirava drugače kot včasih. Pa ne zato ker sva bolj modra J (čeprav je res!), vendar s časom so se nama stvari začele ponavljati in nisva videla več izziva ne želje, da pogledava vsak slap, vsak kamen in vsako lokalno vasico.

Čokoladni hribčki (Otok Bohol)

In kaj naju vleče sedaj?

Nežen 10 metrski velikan, ki nama je orosil masko! 

Popotniki iščemo različne stvari, eni dobro zabavo, drugi odročne vasi brez vsega, hribe, valove… Nama destinacijo narekujejo živali, nadvodne in zadnje čase predvsem podvodne. Tako je tudi padla kocka na Filipine, saj ponuja ogromno potapljaških destinacij z različnimi posebnostmi. Vendar največja želja je bil morski pes kitovec (whaleshark), ki ga neuspešno iščeva že par let. In to je razlog, zakaj se letos preganjava od plaže do plaže J Seveda pa mora biti vse skupaj zabeljeno z odkrivanjem novih krajev, običajev, druženjem, hrane, prijetnimi in neprijetnimi pripetljaji.

Zadnje 10 dni se preganjava po otoški skupini Visayas, od plaže do plaže in malo naokoli!

 Še en velikan!

 Iz oči v oči z morskim psom (Thresher shark) na mojem 100 potopu!

 Threser shark v vsej svoji veličini!

Ko si tako blizu, raje gledaš stran :)


Mogoče pa je pravi odgovor na vprašanje najinih nemirnih duš v genih, kar sem prebrala nedavno. Sva očitno med tistimi, ki imava veliko koncentracijo dopamina v možganih, katerega določa »Wanderlust gen« (http://elitedaily.com/life/culture/wanderlust-gene-people-born-travel/953464/).

 Meduza velikanka

 Tarsier- med najmanjšimi primati na svetu- velikost čevapčiča- 10-15 cm

Neznana žival na plaži!

3 comments:

Unknown said...

Tina, a si ze osvojila tazadnjo zival, ki se skriva pod palmami, ti. neznano zival??? Kam jo uvrscas, med podvodne ali nadvodne :)

marjeta said...

Ah ja. Meni so se tudi orosile oči, ko tole berem. Kako lepo napisano!!! In slike! Ah ja. Pridta že domov, ker vaju pogrešamo. Lep pozdrav iz čakalnice : ))

Unknown said...

Hoj, prvi komentar je moj, samo ne vem, zakaj ne izpise imena - lp dzejn